Blog

Nepovedlo se to, nevadí. Berte to sportovně. Co to znamená? Že to nemám brát vážně a vůbec nevadí, že se to nepovedlo? To je ten "sportovní" přístup?

Cílem fungování každé obchodní organizace je tvorba zisku. Stejně tak i zaměstnanci mají jako primární motivaci zisk neboli mzdu. Minimálně většina z nich. A čím je mzda nebo zisk vyšší, tím je to samozřejmě pro všechny lepší. To se ale týká úspěšných firem. Co ty méně úspěšné?

Pokud dáte na první dojem, tak pravděpodobně nepoznáte daného člověka takového, jakým doopravdy je. Vaše vnímání bude právě zkresleno tím prvním dojmem, který může být pozitivní, ale také negativní. Pokud tedy chcete někoho skutečně poznat, dejte mu šanci vidět ho ve více situacích a v delším časovém horizontu, pak bude vaše vnímání méně zkreslené....

Napsat správně číslo v textu může být docela oříšek.

"Obchodníci si stále na něco stěžují, pořád něco chtějí a přitom jen jezdí někam na kafe a obědy. Mají služební auto a vůbec nejsou na firmě. Dělají vůbec něco... "

Změny

17.01.2023

Mění se trh, mění se motivace a potřeby zákazníků, ale taky motivace a potřeby zaměstnanců. Prostě už to nejde tak, jak to šlo donedávna. Změnilo se toho hodně. To není žádná novinka. Co s tím ale dál?

Leadership

07.11.2022

Leadership je často diskutované téma posledních týdnů a měsíců. Firmy potřebují v této nejisté době lídry. Potřebují je vlastně stále, ale teď je to jaksi více urgentní.
Můžete najít spoustu diskusí, doporučení, definicí. Co je to špatný leadership, jak se projevuje, jak proškolit manažery na lídry, různé druhy leadershipu..
Znamená to, že manažer,...

Nedávno jsem zde uvedl příspěvek o motivaci zaměstnanců zapojit se do změn, o nutnosti změn, o komunikaci. Na toto téma jsem četl spoustu článků. O nových technologiích, digitalizaci, udržitelnosti, o naprosto zásadních změnách. Kdo ale bude změny provádět, kdo bude nová ...